Metka Pal

Metka Pal

Pozdravljeni !

Sem Metka Pal, specialistka za zaključevanje prodajnih pogajanj.

Pomagam vam, da lažje vzbudite POZORNOST pri stranki, ter dosežete dovolj SOGLASIJ, da stranka svoj DENAR potroši pri Vas.

Po vsakem poslovnem razgovoru morate kristalno jasno vedeti, zakaj ste bili uspešni - ali zakaj niste bili uspešni!

Če vam iz nekega razloga ni uspelo, je to enako velik problem, kot če ste bili uspešni, pa ne veste zakaj!

Obstaja bistvena razlika med prodajo in zaključevanjem. Zaključevanje pomeni, da stranka kupi in plača pri vas. Če že prodajate, potem poskrbite zato, da boste tudi zaslužili.
Prodaja pa Vam bo denar prinašala samo, če boste stranko znali zaključiti.

V nasprotnem primeru, bo šla h konkurenci.

Ko boste razumeli Zaključevanje, boste ugotovili, da ste veliko stvari delali »ravno obratno« kot pa bi bilo pravilno.
Prodajni razgovor se večinoma konča tako, da stranka na koncu reče: “Bom še premislila! Pogovoriti se moram z možem,.... Vas bom poklical....” “ Se vrnem jutri s prijateljico...”- Saj veste, nikoli se ne vrnejo .

Tak strankin izgovor nikoli ni pravi razlog zato, da ne kupi izdelka ali storitve. Pravi razlog je, da nam ni uspelo najti strankinega problema ( zaradi katerega bi kupila izdelek) in odpraviti njenih strahov.

Nakup je čustveno dejanje. Če prodajni razgovor začnemo s poudarjanjem prednosti izdelka, bo stranka zelo hitro vprašala “Koliko pa stane?” in kakršno koli ceno ji bomo povedali, bo rekla da je “Drago”.
In tukaj zaidemo v težave, ker se začnemo s stranko boriti.

Pri pravilnem zaključevanju se stranki svetijO oči od zadovoljstva, ko kupi vaš izdelek ali storitev in bo poslej imuna na konkurenco ter vas bo zadovoljna priporočala drugim.

Moje poslanstvo je ustvariti novo prodajno kulturo v Sloveniji, kjer bo prodaja kot poklic v očeh strank dobila priznanje in spoštovanje, ki si ga zasluži.

S spoštovanjem

Metka Pal

Moja vizija

Metka Pal

Zaključevanje je strategija od začetka do konca prodaje. Moje delo je posvečeno temu, da Vi postanete strokovnjak za Zaključevanje!

Naučila Vas bom vzbuditi pozornost pri stranki in doseči dovolj soglasij med razgovorom, da stranka kupi in plača pri Vas.

Moji seminarji so priljubljeni tudi zaradi humorja in edinstvene sposobnosti predajanja podatkov, ki jih udeleženci uporabljajo tudi če tega nočejo....