Ljubezen, denar in telefon

alignleft size-full

Obstaja nekaj, kar nam jemlje energijo in čas. 

To so nedokončani cikli v našem življenju.

Nedokončani cikli pa niso samo opravila, ki se grmadijo okoli nas in čakajo, da jih opravimo ali dokončamo.

Bolj pomembni so tisti, ki so v naših glavah. To so vse tiste stvari, v katerih v življenju  nismo sprejeli odločitve. Nismo jasno izrekli DA ali NE. Zato nihamo med tema dvema skrajnostima. 

DA je želja, NE je strah. In ko se ne moremo odločiti smo v stanju MORDA (ali z drugo besedo to je naš PROBLEM).

Dilema je to, kar nam nekje v ozadju bolj ali manj glasno “procesira” v glavi. Če na vašem računalniku na primer odprete enega za drugim preveč fajlov, bo računalnik vedno bolj počasen, dokler se mu na koncu ne bo “utrgalo”. Celo računalnik ne more živeti v zmedi, kaj šele človek.

Dve glavni dilemi, ki pestita večino slovencev sta vezani na sex in denar. Torej na partnersko zvezo in službo. Okrog problemov, ki izhajajo iz obeh področij se vrtijo misli večine ljudi pri nas ( in seveda veliko drugih dilem, ki situacijo samo še zapletejo).

In zaradi teh odprtih ciklov misli posameznika niso vedno tam, kjer bi v danem trenutku morale biti. In zato se pri delu odpirajo novi cikli, nedokončane naloge, preložene obveznosti predvsem pa razvada, da se o stvareh lahko odločimo jutri, kasneje,…

Veste, kasneje pomeni nikoli.

Vprašanje torej je:

Kaj delate takrat, ko ne delate tega, kar bi morali delati

Pozorno ga preberite še enkrat smiley

Dilema je nekaj, česar velikokrat človek ne more razrešiti sam. Če bi lahko, bi jo že rešil. Pa ne zato, ker je problem nerešljiv ampak zato, ker nima znanja  - tehnologije - s pomočjo katere bi se znal izkopati iz situacij, ki ga obremenjujejo. Ali pomagati svojim bližnjim in drugim ljudem.

Tako kot za peko kruha obstaja protokol, tako kot za izdelavo diplomske naloge obstajajo točna navodila,  pa za obrezovanje vrtnic, … Tako tudi za reševanje dilem v življenju obstajajo točni koraki, s pomočjo katerih se lahko izkopljete iz stanj, ki vas obremenjujejo.

Kaj pravite, bi bilo dobro imeti to tehnologijo?

OK.

Vsi, ki se boste udeležili seminarja  Mojster telefoniranja  07.02.  http://www.zakljucevanje.si/treningi/mojster-telefoniranja/, boste ob knjigi Mojster telefoniranja za darilo dobili tudi to tehnologijo.

Zakaj? Ker je to razlog, da takrat, ko bi morali telefonirati delate nekaj drugega. In denar gre mimo vas.

Torej? Boste tam? Ali še naprej v stanju "morda" ?

Samo še 5 dni za prijavo:

http://www.zakljucevanje.si/treningi/mojster-telefoniranja/

Naj bo Sila z Vami.

Metka Pal

Specialistka za zaključevanje

< Nazaj