Kako doseči, da sodelavci opravijo nalogo

Večino sodelavcev je potrebno naučiti delati, ko se zaposlijo v podjetju.

Preprosto ne znajo .

Ne znajo upravljati s svojim časom in ne morejo verjeti, da šef misli resno, ko jim dodeli neko nalogo.

Malce tako je, kot v tistem vicu: “Na petkovem sestanku je šef povedal en vic in ko smo se dobro nasmejali, nam je razložil, da je to naloga za prihodnji teden”.

Sodelavci velikokrat ne verjamejo, da so sposobni opraviti neko nalogo. Včasih ne razumejo čisto dobro kaj je potrebno narediti, morda jim na nekem področju manjka dodatnega znanja, včasih pa je razlog preprosto ta, da so že od prej navajeni da se malce “šlepajo”.

V današnji družbi se večina zaposlenih v povprečju nauči predvsem tega, kako najlažje luftajo in “ se delajo, kot da nekaj delajo”.

Če se sprehodite po nakupovalnih centrih, v kavarnah in po podjetjih ter pogledate kaj delajo zaposleni (verjetno celo v vašem podjetju), se boste strinjali z mano, da jih večina (sploh pa novi sodelavci) dela ravno toliko, da jih ne vržejo iz službe.

V večjem podjetju se to ne opazi in včasih kdo še pred penzijo dela isto- pretvarja se, da nekaj dela.

Kako doseči, da bodo sodelavci res delali?

To je naloga vodje! In ni dovolj, da v začetku meseca izdamo ukaze in določimo količine, potem pa tridesetega pogledamo kakšen je rezultat in “vse po spisku s…kregamo.”

Tako stanje pomeni, da NI vodenja. Direktor in ostali vodje morajo vsak dan doseči, da ljudje izvršijo svoje naloge. To je vodenje.

Kako to vodja doseže in zakaj so potem v takšnem podjetju zaposleni motivirani in zadovoljni bo govora na treningu:

Vodja, ki mu sodelavci sledijo”.

              21.septembra v Ljubljani (hotel Plaza Radisson Blue)

               9:00 - 18:00

več o seminarjuhttp://www.zakljucevanje.si/treningi/vodja-ki-mu-sodelavci-sledijo/

Dobili boste znanje in praktična orodja razdelano po korakih, ki jih že naslednji dan lahko učinkovito uporabite v podjetju.

Ne pozabite:” Naloga vodje je, da doseže, da je delo opravljeno in ne da sam dela namesto sodelavcev”. Kot dirigent v orkestru: http://www.zakljucevanje.si/novice/ali-zna-dirigent-igrati-na-violino-klavir-flavto.html

Pohitite s prijavami, le še nekaj prostih mest je.

Naj bo Sila z Vami!

Metka Pal

specialistka za zaključevanje

031-455-283

info@zakljucevanje.si

 
 

< Nazaj